18/11/09

El Cavallets Cotoners

Per iniciativa del batle Lluc Tomàs Munar, els cavallets, prenent com a model els dansaires artanencs, han tornat a ser una tradició en les celebracions patronals.
I han tornat amb el mateix nombre originari de cinc, inclosa la dama, que és l'encarregada de conduir l'únic cavall blanc, ja que els seus companys els duen de crinera grisenca.
La vestimenta dels cavallets és de colors cridaners: vermell, groc i blau. Van coberts amb una gorra del mateix to que el vestit i duen calces blanques, a més de cintes de colors, semblants als dels siurells, sobre fons blanc, i cascavells.
Ballen tres classes de danses: La Carrossa, Els Indis i Els Nans. Noves partitures de músics i compositors llucmajorers com Janer, Barros i Puigserver -aquest darrer organitzador i director de les danses- han fet més nostres aquestes danses que alegren les festes de Sant Miquel i Santa Càndida, acompanyant la corporació municipal. Mostren la seva gràcia i la seva desimboltura en l'Oferta de la missa major de la parròquia, per després, en tornar a la Casa de la Vila, dansar novament entre autoritats i públic, amb els acords de la Banda de Música.

No hay comentarios:

Publicar un comentario